Kamis, 08 Agustus 2013

Body Scrub! (Vienna, Herborist, Ovale, Purbasari)

Long time no see!
Udah lama kubiarkan blog ini terbengkalai karena banyak kerjaan + males + sibuk di blog-ku yang laen + bingung mau nulis apa hiahahahaa..
I'll review some body scrub brands in this post. Check it out!

1. Vienna Whitening Body Scrub with Colostrum
My number 1 favorite body scrub! It has vanilla + milk scent, which I love so much. It contains colostrum (cow's premilk), collagen, and multivitamin.

Price : IDR 20,000 (250 g) at Indomaret

Tapi sayang sekali sekarang produk ini udah jarang dijual. Saya cari di Indomaret & supermarket-supermarket tetap gak nemu. Aku dulu repurchase berpot-pot saat produk ini masih gampang ditemui. Karena sekarang udah habis, aku harus ganti lulur lainnya. Mohon maaf karena tidak bisa menampilkan ingredientsnya (yah namanya juga udah nggak punya barangnya lagi)

What I like :
It has milky vanilla scent
The scrub size is medium
Easy to blend
Can moisturize my skin perfectly
Makes my skin really soft & lighter
Safe for daily use 

What I hate :
Can't dry fast
Now it's rarely available (in my town) hiks hiks hiks..

Repurchase ? Absolutely yes, if I can find it

2. Lulur Bali (Herborist & Ovale)

Products I regret to buy! I don't like lulur bali, whatever the brand. Why? They have very strong scent which makes me dizzy. Applying lulur bali is tiring due to the sticky texture which is hard to blend & hard to dry. They have less scrubs, but the size is too big (like broken rice or grit). 

Nggak suka lah pokoknya. Wanginya super nyegrak, bikin pusing! Wanginya di kamar mandi juga gak ilang-ilang. Lengket & sulit banget diaplikasikan di kulit, bikin capek kalo luluran. Lama pula keringnya. Jumlah scrub dikit, tapi ukurannya gede-gede (kayak pecahan beras/kerikil kecil). 

Sorry I can't describe the ingredients, because I don't have these body scrubs anymore.

Price : around IDR 11,000 - 15,000 (200 g)
Repurchase ? No


3. Purbasari lulur mandi bengkoang (yam bean + whitening bath body scrub)

I bought this body scrub to replace Herborist. Now Purbasari is my favorite brand after Vienna. I really love the scent & the texture.

Price : IDR 15,000 (250 g)

Ingredients : aquademin, polyethylene, stearic acid, glycerine, mineral oil, cetyl alcohol, propylene glycol, Glycyrrhiza glabra (licorice) extract, butylene glycol, Arctostaphylos uva ursi leaf extract, Citrus medica limonum (lemon) extract, Morus alba leaf extract, Pachyrrhizus erosus root extract, Olea europea (olive oil), triethanolamine, carbomer, lanolin anhydrous, squalane, dimethicone, perfume, titanium dioxide, metylparaben, propylparaben, tetrasodium EDTA, allantoin, butyl paraben 

Direction of use : as replacement of bath soap, scrub it all over your skin while it's dry. rinse with fresh water. frequent usage gives optimum effect.
Personally, I can't use it to replace my bath soap, it leaves slippy sense. I always use baby soap (zwitsal) after rinsing the body scrub

What I like :
Contains 6 natural ingredients
Soft scent
Dry fast after applying
Rich in scrub but not harsh on skin
Really works to get rid of dead skin cells & dirts
Can moisturize my skin

What I hate : nothing

I also use Purbasari Lulur Putih, the effect is almost similar with Purbasari lulur bengkoang 
but I prefer Purbasari lulur bengkoang which has softer scent :D

Repurchase ? Yes!!

2 komentar:

  1. Hi sist, untuk Vienna Whitening Body Scrub with Colostrum bisa dicari di Watson, Lotte Mart, Food Hall atau toko kosmetik area pasar baru dan mangga dua jg byk yg jual. Kalau Indomaret memang sdh tdk ada kerjasama lg, jd produk tsb tdk ada di Indomaret.

    BalasHapus
    Balasan
    1. ow.. pantesan sekarang udah nggak pernah lihat lulur ini di indomaret, hehe.. makasih ya infonya

      Hapus

Semua boleh komentar & kritik, asalkan jangan menyinggung suku, agama & ras, juga jangan menyebar spam. Spam berupa iklan dsb. akan dilempar ke tong sampah